Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

Lisca 14.4.2018

Lisca 14.4.2018

Lisca 14.4.2018

Lisca 14.4.2018

Zbrali smo se na Zg. Polskavi se razporedili v avtomobile in odpeljali do  železniške postaje Črešnjevec, kjer smo ob 5:40h stopili na vlak in se odpeljali do Zidanega mosta, tam prestopili na drugi vlak in odpeljali do naselja Breg. Od tam smo se po zelo lepi markirani poti čez Razbor odpravili do cerkvice Svetega Jožefa. Pot je potekala skozi čudovite gozdove in lepe travnike. Pri cerkvici smo si malo oddahnili, pomalicali in uživali ob lepih pogledih v dolino in bližnje hribe. Pot smo  nadaljevali proti Tončkovemu domu na Lisci. Tam so se odprli krasni pogledi, ki so ob lepem sončnem vremenu segali daleč naokoli po celotni Sloveniji. Videl se je tudi Triglav. Nekaj se jih je do vrha povzpelo po zahtevni plezalni poti.

Po temeljitem počitku se je nekaj planincev vrnilo po isti poti nazaj, ostali pa smo se podali po daljši poti do Lovrenca. Pri cerkvi Svetega Lovrenca smo se spočili in ogledali razstavo slovenskih zaščitenih rastlin, metuljev in hroščev. Pot smo nadaljevali skozi lepa naselja mimo številnih ribnikov nazaj do Brega.

Ob 16.00h smo stopili na vlak in se vrnili v Zg. Polskavo prijetno utrujeni, dobre volje in napolnjeni z obilo pozitivne energije.

Poročilo sestavila: Verica Matvoz