Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

POHOD NA KOČNO PRI ZGORNJI POLSKAVI 13.4.2019

POHOD NA KOČNO PRI ZGORNJI POLSKAVI 13.4.2019

POHOD NA KOČNO PRI ZGORNJI POLSKAVI 13.4.2019

Več slik na https://www.facebook.com/PDPohorje. Vztrajni pohodniki smo se zbrali ob 8.30 uri na parkirišču pred OŠ Zg. Polskava. Kljub temu, da so napovedovali slabše vreme, smo vsi zbrani bili zelo veseli, da je bilo nebo brez dežja. Pogumno smo se odpravili na pot mimo Laha, saj smo želeli prečkati brv preko potoka, katera je hitra pot za prestop iz enega na drugi breg za velike in male noge. Tik pred ciljem smo ugotovili, da je brv varno spravljena na en konec brega, saj je voda pred tem narastla in bi jo lahko za vedno izgubili. Odločili smo se, da preko brvi bomo že še
šli…danes pa smo ubrali drugo pot. Po drugi poti smo odšli naprej proti Kočnemu. Da smo se izognili velikemu vzponu, smo dvakrat ubrali bližnjico po gozdu. Pot je bila čudovita, lepo prehodna in rastje pod nogami je bilo suho.

kočno

Ko smo prispeli v vas Kočno, smo si s pomočjo g. Dušana Kotnika ogledali etnološki muzej na prostem. Razložil nam je čas nastanka muzeja in uporabnost okrog starih kmečkih pripomočkov. Pod kozolcem smo se najprej okrepčali, nato pa so imeli otroci možnosti igranja nogometa in hoje s hoduljami. Oblikovali pa so tudi dve skupini, kjer so udeleženci na eni stran vzeli rožico na kateri so bili pričvrsteni ježki in tekali do »cvetočega drevesa« ter tam rožo pričvrstili. Katera skupina je prva pričvrstila vse rože, tista je zmagala. Ker pa so se vsi zelo trudili – največji in najmlajši, so danes bili vsi zmagovalci. Okrog 11. ure smo se odpravili nazaj proti Zg. Polskavo. Na parkirišču pa so si otroci in starši lahko ogledali in preizkusili stare igrače, kakršne so za igro uporabljali starši ali stari starši. Med njimi so bile »hodulje – dilce » za tri ljudi, igrača za igro – hoja po rokah in »hodita dva«. Zahvaljujemo se vsem udeležencem za čudovit pohod.