Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

OBČNI ZBOR 22.02.2020

OBČNI ZBOR 22.02.2020

OBČNI ZBOR 22.02.2020

Občni zbor članov PD POHORJE je potekal v soboto, 22.2.2020, ob 18. uri v gostišču Golob. Po pozdravnem nagovoru predsednice društva Marjane Brezovšek, so nam prišli zapeti otroci iz vrtca na Zg. Polskavi. Nato so bili izvoljeni organi delovnega predsedstva zbora. Vodenje zbora je prevzela Jasmina Koropec, ki se je zahvalila za zaupanje in poskrbela, da je zbor potekal po predlaganem in potrjenem dnevnem redu. Poročila so pripravili in prebrali poleg predsednice društva še vodje odsekov, blagajničarka ter članica nadzornega odbora. Na zboru je bilo prisotnih 67članov društva ter gostov, kar je sporočil član verifikacijske komisije.
Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava je bilo v letu 2019 zelo aktivno na vseh področjih. Še posebej ponosni smo na planinski podmladek – naših Mladih planincev. Za njih se trudimo najbolj. Otroški odsek je bil zadnja leta odličen predvsem v OŠ Sp. Polskava po zaslugi odličnega strokovnega kadra, ter vodje otroškega odseka, a v letu 2019 se je še povečal, prav po zaslugi in s pridobitvijo strokovnega kadra tako v vrtcu kot v OŠ Zg. Polskava. V društvu je bilo včlanjenih v letu 2019 – 137 članov.

dekoracija - Renata
Ima varuha gorske narave, ter tri stražarje gorske narave, kjer s svojim delovanjem na vseh področjih sodelujejo kot predstavniki PD Pohorje.
Zamisli, idej, podpore in sodelovanj je vedno več, člani PD Pohorja pa se trudimo po najboljših močeh in rezultati so že vidni. Kljub slabemu vremenu v letu 2019 smo po planu izpeljali in organizirali večino pohodov ČLANOV. V letu 2019 lahko društvo s ponosom predstavi tudi delovanje veteranskega odseka, kjer so uspešno izpeljali vse zastavljene plane, prav tako vedno z večjim številom udeležencev in povezovanj z drugimi društvi. In v društvu se je začel razvijati tudi kolesarski in mladinski odsek. PD Pohorje ima močno ekipo markacistov, kjer se je strokovnost v letu 2019 še povečala s šolanjem novega, mladega markacista. Naši markacisti so res dejavni, saj redno in zelo dobro vzdržujejo kar cca 56km planinskih poti PD Pohorje, kar ni lahko, saj kmetje po Pohorju kar naprej spreminjajo teren.

občni zbor 22.2.2020

Sprejeta in potrjena so bila vsa poročila za leto 2019, ki so bila res obširna in vzpodbudna, prav tako tudi program dela in finančni načrt za leto 2020. Potrdili in sprejeli smo predlog predsednice za razširitev UO iz sedaj pet članskega UO na devet članskega UO. S tem smo si pridobili več moči na področju otrok in nov veter v društvu. Na občnem zboru smo izvolili tudi novo vodjo mladinskega odseka Karmen Brezovšek. Po besedi naših gostov in predstavitvijo naših dogodkov in aktivnosti je sledilo še povabilo na klepet in druženje s pogostitvijo. Iz PD Pohorje Zg. Polskava se zahvaljujemo za dobro opravljena dela vsem, ki po svojih najboljših močeh aktivno delujete v našem društvu in tudi vam, ki se redno udeležujete naših pohodov in dejavnosti. Vem da je hvala za nekatere premalo, a društvo dela po svojih najboljših močeh. Hvaležni smo na predhodne ekipe Pd Pohorje, ki so naredili temelje in tirnice, da lahko ta vlak potuje naprej z vedno več vagoni polnih otrok, mladostnikov, članov, kolesarjev, veteranov, ki so polni spodbud, zamisli, idej, podpore, sodelovanj. Dajmo jim priložnost!
S skupnimi močmi bomo prišli zelo daleč.

Hvala ker ste z nami na tem vlaku.

Marjana Brezovšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.