Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

KO GORE ZAŽARIJO-MILENKO PETROVIČ, 5.12.2020

KO GORE ZAŽARIJO-MILENKO PETROVIČ, 5.12.2020

PD POHORJE ZG. POLSKAVA je gostovalo – MILENKA PETROVIČ, ki je predstavil nekaj utrinkov iz knjige KO GORE ZAŽARIJO 5.12.2020

V prvi polovici novembra je izšla prva knjiga Milenka Petroviča, z naslovom »Ko gore zažarijo«. Knjiga bralca popelje čez vrhove, doline in planine prelepe gorske pokrajine, mimo visokogorskih jezer, rek in cvetočih travnikov (Dolina Triglavskih jezer, Triglav, Krnsko pogorje, potepanje po visokogorskih brezpotjih…) Knjiga zraven zgodb in dogodivščin iz najlepših poti slovenskih gora ponuja tudi veliko nasvetov za varno gibanje v gorah, saj se njena vsebina neprestano prepleta s praktičnimi primeri nevarnosti v gorah ter z nasveti kako se jim izogniti. Knjiga je opremljena z več kot 50 fotografijami prelepe gorske pokrajine.

Da nesreča nikoli ne počiva so na lastni koži občutili tudi ekstremna in izkušena planinca, alpinist ter gorski reševalec, kateri nam v tej knjigi prvič povedo resnične občutke, ki so jih doživljali ob nesrečah, ki so jih doživeli v gorah. V knjigi najdemo tudi zgodbo podpolkovnika slovenske vojske in pilota reševalnega helikopterja ter še veliko zanimivega.

Knjiga je v enem samem tednu romala v veliko slovenskih domov, pa tudi na tuje, v Švico, Nemčijo in v Italijo. Glede na odzive knjiga ni osvojila le src bralcev in bralk, temveč tudi številne vrhove slovenskih gora in hribov, od koder so slednji pošiljali fotografije knjige.

Ob bližajočih praznikih je lahko knjiga tudi zelo lepo darilo. Knjigo lahko naročite na

Spletna stran: https://kogorezazarijo.wordpress.com

KOGOREZAZARIJO.WORDPRESS.COM

Milenko Petrovič

Ko gore zažarijo “Hodim po ozki stezici, obdani s travami, ostrimi kvvvvvv