Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

Pd Pohorje Zg. Polskava s slepimi in slabovidnimi v gore

Pd Pohorje Zg. Polskava s slepimi in slabovidnimi v gore

Pd Pohorje Zg. Polskava s slepimi in slabovidnimi v gore

V društvu PD Pohorje imamo kar pet vodnikov, ki so se udeležili tečaja izobraževanje Planinstvo za invalide/OPP in s tem znanjem pomagajo pripeljati slepe ali slabovidne na najvišje vrhove Slovenije. To je posebno poslanstvo, ki se ga ne da opisati.

Slepi in slabovidni planinci po slovenski planinski poti (SSP po SPP), združeni v Odločen Korak, pošiljamo iskrene čestitke ob 7 obletnici delovanja In Planinec.
S pomočjo In Planinec se je marsikateremu slepemu in slabovidnemu pohodniku – planincu uresničila želja po osvajanju vrhov, ki so še do včeraj bili nedosegljivi. Želimo si, da ohranimo to odlično sodelovanje in skupaj osvojimo še marsikateri cilj, ki je pred nami oziroma nad nami.
Za zaključek pa še ena lepa misel iz knjige Lepe misli iz knjige gora
»Gora ni rekreacija, ampak hrana za dušo. Veliko ljudi tega namreč ne razume. Gora kot gora. Hrib kot hrib. In neskončna hoja v breg. Ampak tisti ob meni razumejo. Razumejo izziv, ki ga gore predstavljajo. Razumejo, kaj pomeni zgodaj vstati. In razumejo, kaj pomeni, ko se podaš na vzpon. Težji ali lažji. To ne igra vloge. Na oba moraš biti 110 % pripravljen. Razumejo tisti občutek sreče, ki te preplavi ob osvojenem vrhu. Občutek, ki je poplačan z najlepšimi pogledi. Pogledi, ki segajo čez globoke doline. V neskončnost. Pogledi na sosednja hribovja in vrhove. Na vrhove, ki včasih izginejo v oblakih ali megli. In potem pride trenutek. Trenutek, ko na vrhu usmeriš pogled nekam v daljavo. In se brez besed razumeš. Ta vrh bo naš naslednji. Takrat tvoj srček preplavi občutek topline. Kajti kljub temu, da je čas, da se vrneš v realnost, veš, da te kmalu čaka ponovni vzpon. Sreča, kajne?« Tjaša Šanta