Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

Čestitke Ivana Leskovar in HVALA ker si del tudi nas, našega društva PD Pohorje Zg. Polskava

Čestitke Ivana Leskovar in HVALA ker si del tudi nas, našega društva PD Pohorje Zg. Polskava

Čestitke Ivana Leskovar in HVALA ker si del tudi nas, našega društva PD Pohorje Zg. Polskava

IVANA LESKOVAR, PREJEMNICA NAJVIŠJEGA PRIZNANJA PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE
Planinska zveza Slovenije vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje za dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu na različnih področjih planinske dejavnosti. Zasluženo smo Ivano Leskovar predlagali za najvišje priznanje Planinske zveze Slovenije za leto 2023, za SPOMINSKO PLAKETO PZS. Priznanje je dne 2. 12. 2023 ponosno prejela na svečani podelitvi na Ljubnem ob Savinji.
Na Ivano Leskovar smo v Planinskem društvu Slovenska Bistrica zelo ponosni in vedno znova srečni, ko v svojem urniku z veseljem rezervira čas za vse nas. Ne samo, da je v prvi vrsti ženska z veliko začetnico, orala je ledino v našem mladinskem odseku, je aktivna vodnica našega društva, sodeluje v mednarodnem projektu Ona vodi (»She leads«), slepe in slabovidne kot prostovoljna planinska vodnica vodi po Slovenski planinski poti, vedno deluje v sožitju z naravo in jo neizmerno spoštuje. Je velika ljubiteljica planin in gora.
V našem bistriškem področju in širše, nas vedno znova vse medgeneracijsko povezuje in nas spodbuja v odgovorno sodelovanje. Je delovna, organizirana, odločna, prijazna in srčna planinka. Ponosni smo na njene pretekle uspešne odprave in njene številne gorske podvige. Planinska vodnica in popotnica Ivana Leskovar se je povzpela na kar nekaj pet-tisočakov, v iskanju vedno novih preizkušenj se je v letošnjem letu odpravila še na Norveško. V mrazu in snegu s smučmi prečkala planoto Handargervidda v bližini Osla, ki velja za eno izmed petih najbolj prepoznavnih izzivov na zemlji. Rada preizkuša svojo fizično in mentalno vzdržljivost, to jo bogati in daje smisel njenemu življenju. Med drugim je prečkala tehnično zelo zahtevni Eiger, osvojila je Matterhorn in Mont Blanc, bila je tudi v Himalaji in Južni Ameriki. Z nekdanjim sodelavcem Ivekom Šturmom je plezala po naših gorah, tudi po severni steni Triglava.
Ivana Leskovar je Vodnica PZS kategorije A, B, D, ima pa tudi kompetenco Strokovni sodelavec 2 – športno treniranje – planinstvo – alpinizem, modul Planinski vodnik 2. V našem PD in tudi v drugih društvih je vodila številne planinske izlete in kot zavzeta članica PD Slovenska Bistrica to počne še danes. Je v odlični fizični kondiciji in verjamemo, da bo svoje znanje in izkušnje delila z ljubitelji gora še naprej. Za svoje dolgoletno delo v PD Slovenska Bistrica je prejela Bronasti častni znak PZS (2007), Srebrni častni znak PZS (2016) in priznanje Častni vodnik VK PZS (2010). Leta 2022 je prejela posebno Priznanje ob 100-letnici PD Slovenska Bistrica za dolgoletno in uspešno delo v društvu. Letos (2023) je prejela Zlati častni znak PZS. Pri svojem prostovoljnem udejstvovanju v planinstvu je odlična in z veseljem ji sledimo.
Predsednica PD Slovenska Bistrica
Barbara Frešer