Planinsko društvo Pohorje Zg. Polskava

PODELJENI ČASTNI ZNAKI PZS SLOVENIJE 27.1.2024

PODELJENI ČASTNI ZNAKI PZS SLOVENIJE 27.1.2024

PODELJENI ČASTNI ZNAKI PZS SLOVENIJE 27.1.2024

Miroslav Tomec bronasti častni znak PZS Slovenije

je med ustanovitelji društva, aktiven vseh 31 let. 8 let je bil tajnik, kjer je urejal vso dokumentacijo in bil zelo natančen. Sedaj je zelo aktiven pri odseku veteranov pri PD Pohorje Zg. Polskava in tudi drugod. Delal in raziskoval je za društvo na projektu Reka Polskava od izvira do izliva in pot ob njej. Vse je o tem napisal in dokumentiral. Miroslav Tomec je eden od ustanovnih članov, ki je zaznamoval društvo s svojo natančnostjo, vestnostjo in s svojo predanostjo kot dolgoletni član, tajnik in pohodnik, ki ceni in spoštuje naravo. Hvala ti MIRKO

Renata Fištravec bronasti častni znak PZS Slovenije

je ena od najbolj zasluženih aktivnih članov v PD Pohorje Zg. Polskava. Kot dolgoletna računovodkinja društva, ki je imela vse pod kontrolo in sodelovala je v večini dogodkov, izletov in aktivnostih društva. Zadnja leta pa je prevzela vlogo vodje otroškega odseka, na kar smo v društvu najbolj ponosni. Skupaj povezuje vse tri šole OŠ Sp. Polskava, OŠ Zg. Polskava, OŠ Šmartno na Pohorju in vrtec na Zg. Polskavi. Kot članica PD Pohorje Zg. Polskava aktivno sodeluje pri organizaciji in vodenju v društvu. Brez nje, si ne bi znali predstavljati PD Pohorje Zg. Polskava. Pomaga pri dogodkih za člane, za mlade, za cici planince ter za osebe s posebnimi potrebami. Udeležuje se vseh

načrtovanih dogodkov v okviru društva in tudi akcij v sodelovanju z drugimi krajevnimi društvi (turistično društvo, Gasilci…).

Jožica Keršič bronasti častni znak PZS Slovenije

je ena od najbolj zasluženih aktivnih članov v PD Pohorje Zg. Polskava. Zadnja leta pa je prevzela vlogo vodje veteranskega odseka, na kar smo v društvu zelo ponosni.

Kot dolgoletna članica društva, je sodelovala v večih dogodkih, izletih in aktivnostih društva. Pomaga pri dogodkih za člane, za mlade, za cici planince. Udeležuje se načrtovanih dogodkov v okviru društva in tudi akcij v sodelovanju z drugimi krajevnimi društvi (turistično društvo, gasilci…).

Hvala ti Jožica

Srečko Leskovar bronasti častni znak PZS Slovenije

je dolgoletni član PZS ter odličen markacist. Vsa leta pomaga društvu urejati in markirati več kot 56 km pohodnih poti Pd Pohorje Zg. Polskava.

Kot član PD Pohorje Zg. Polskava je v veliko pomoč tudi pri organizaciji raznih dogodkov in pohodov, ki so povezani s planinstvom.

Verica Matvoz bronasti častni znak PZS Slovenije

se je preselila iz Maribora na Polskavo in se pridružila društvu. Aktivna je pri društvo zadnjih 10 let kot naša “društvena fotografinja”. Vsak pohod pa naj bo to članski, otroški ali veteranski vse dokumentira, posname in poslika. Ustvarila je nešteto  zanimivih fotografij in filmov, ki si jih je vredno ogledati. Zadnja leta so z njeno pomočjo naši občni zbori, naše prireditve popestreni z slikami in filmčki vseh naši aktivnosti minulega leta. Sodelovala je tudi na predstavitvi društva na vseh treh šolah, kjer smo otrokom predstavili delovanje društva  v sliki (preko kratkih filmčkov) in besedi. Njene filme lahko vidite na YouTube, na spletni strani PD Pohorje Zg. Polskava in na FB strani PD Pohorje Zg. Polskava. Ne znamo si predstavljati društva, v tem času, brez Verice. Hvala ti Verica.

Stanko Fištravec bronasti častni znak PZS Slovenije

je dolgoletni član PD Pohorja. Ljubi naravo in pohode. Najraje ima pohode v visokogorje, kje je z vodnikom Dragom Čelanom obiskal med drugim tudi Elbrusu in Damavandu. Stanko je desna roka Renate Fištravec v otroškem odseku. Ničesar mu ni težko narediti, vedno je pripravljen pomagati tako pri organizaciji dogodkov, sestankov, pohodov in še kje. Njegovo delo v društvu je neprecenljivo. Prav tako, kolikor mu čas dopušča, rad sodeluje z markacisti pri urejanju in označevanju poti. V času Korone je prostovoljno prebarval društvene prostore in naredil fasado ter tako dodal društvu dodano vrednost. Stanko  hvala ti.

Repnik Marinka- bronasti častni znak PZS Slovenije

je dolgoletna aktivna članica PD Pohorja Zg Polskava. Bila je tudi tajnica društva, ki je imela vse pod kontrolo. Sodelovala je na raznih dogodkih, izletih in aktivnostih društva. Zadnja leta pa je prevzela vlogo tudi v upravnem odboru društva in s svojimi pozitivnimi predlogami daje društvu še dodano vrednost. Vedno je nasmejana in pozitivna oseba. Hvala Marinka, ker si.

Jožef Frešer – SREBRNI častni znak PZS Slovenije

je eden od glavnih ustanoviteljev društva PD Pohorje Zg. Polskava. Bil je tudi predsednik društva, ter od samega začetka tudi markacist. Kot markacist je aktiven vsa leta, še posebej se je angažiral v zadnjih letih delovanja društva, ko so markacisti pripomogli pri vseh projektih društva. Pomaga pri urejanju vse poti Pd Pohorja (cca 56km in na novoustanovljeno kolesarsko pot 23km), je nepogrešljiv del ekipe našega društva. Njegovo sodelovanje v društvu je neprecenljivo. Je tudi zelo dober govornik in član upravnega odbora društva.

Dušan Jurič – POHVALA PZS SLOVENIJE

 je dolgoletni član PZS ter odličen markacist. Njegovo delo, požrtvovalnost in njegov trud zaznamo na vsakem koraku naših urejenih poti PD Pohorje,  ki jih je cca 56km. Prav tako pomaga številnim društvom, katerim primanjkuje markacistov. Ob vsakih lesenih stopnicah, mostovih preko potokov, ob vsaki markaciji, ki jo nariše kar s prosto roko ter z usmerjevalnimi tablami, ki stojijo vedno na pravem mestu. Kot član PD Pohorje je v veliko pomoč pri organizaciji raznih dogajanjih, pri pohodih in drugih dogodkih, ki so povezani s planinstvom. Trenutno je tudi nepogrešljiv podpredsednik društvo. Dušan je odlična osebnost, saj z svojim znanje, izkušnjami in svojo zagretostjo zna navdušiti vsakogar, ki stopi z njim v pogovor.

Vedno je pripravljen pomagati. Nanj se lahko vedno zaneseš, kar reče in obljubi, to tudi stori.

Marjana Brezovšek – POHVALA PZS SLOVENIJE

je dolgoletna aktivna članica PD Pohorje. Strast, ki jo ima do hribov verjetno sega že v njeno mladost, saj je rojena na Pohorju in že od mladosti vajena hribov in hoje v hribe. V društvo PD Pohorje se je včlanila leta 1995 samo kot članica, leta 2018 pa je prevzela vodenje PD. Vodenje je prevzela z veliko energije in zagnanostjo, kar je vidno še dandanes. V času njenega predsedovanja je imela kar nekaj izzivov, katere je s svojo voljo in energijo uspešno rešila. Rezultati njenega uspešnega vodenja društva se kažejo v rezultatih dela in številkah:

Povečanje število članov PD za več kot polovica članov

Povečanje števila markacistov, gorskih vodnikov, vodnikov invalidov in gibalno omejenih ljudi, vodnikov za turno kolesarske poti,…

Organizacija in vodenje otroških taborov,

Odprtje turno kolesarske poti pod okriljem PD Pohorje,

Odprtje učne poti,

Predvsem je njena volja in zagnanost vidna pri sprejemanju in izvedbi novih izzivov in projektov, ki jih kar ne zmanjka. Tu mislim predvsem na odprtje turno kolesarske poti in učne poti, organizacija in podpora pri izvedbi novih projektov kot so plezalna stena, priprava in organizacija vodenje Letne skupščine PZS ter okrogle obletnice ustanovitve PD Pohorje.

Marjana je vodnica, predsednica PD Pohorje, predsednica MDO PD Podravja  svetnica v Slovenski Bistrici, gasilka, članica številnih društev…. Kljub vsem obveznosti, ki jih ima, je Marjana pripravljena poslušati in sprejeti vsakega ter si tudi vzame čas za pogovor. Njeno srčno volja in energijo do planinskega društva in ljudi, je moč čutiti na vsakem koraku in prav v vseh projektih.